ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Το νοσοκομείο Κιλκίς βλέπει με αισιοδοξία το μέλλον.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση για την κοπή της Βασιλόπιτας του Γ. Ν. Κιλκίς στη νέα Γ’ Πτέρυγα του νοσοκομείου.
Εκτός από τη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος, παρευρέθη σχεδόν το σύνολο της πολιτικής και θεσμικής ηγεσίας του τόπου και πολλοί καλεσμένοι, ο βουλευτής κ. Παραστατίδης, ο βουλευτής κ. Γεωργαντάς, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Σισμανίδης, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη και περιφερειακός σύμβουλος κ. Θωμαΐδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Τσογγίδης, ο π. Βουλευτής κ. Φραγγίδης, ο π. βουλευτής κ. Πασσαλίδης, ο π. δήμαρχος Κιλκίς κ. Αμανατίδης,, ο διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. κ. Καλτσίδης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι πολλών φορέων του Κιλκίς.

Στην ομιλία του ο Διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς Θέμης Ανθρακίδης αναφέρθηκε στις επιτυχίες του νοσοκομείου κατά την προηγούμενη χρονιά, την έναρξη της λειτουργίας της Γ’ Πτέρυγας, την παραλαβή υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού 700.000 ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα, την ολοκλήρωση των εργασιών επανεκκίνησης των μαγειρείων του νοσοκομείου μετά από 10 χρόνια και την τεράστια εξοικονόμηση πόρων που θα προκύψει μέσω αυτής, την έλευση καινούριων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο νοσοκομείο.
Ο κ. Παραστατίδης έκανε μνεία στις προσπάθειες του προσωπικού του ιδρύματος για να προσφέρουν το καλύτερο στους συμπολίτες μας και ανέφερε ότι ο ίδιος θα είναι δίπλα στο νοσοκομείο, ενώ ο κ. Γεωργαντάς μίλησε για την αγαστή συνεργασία της διοίκησης, του προσωπικού του νοσοκομείου και των φορέων του τόπου που έφεραν αυτά τα αποτελέσματα για το ίδρυμα και η οποία εύχεται να συνεχιστεί. 
Τέλος, ο κ. Καλτσίδης τόνισε ότι η 4η Υ.ΠΕ θα είναι πάντα δίπλα αρωγός στο Γ.Ν. Κιλκίς Κιλκίς, ώστε να συνεχισθεί και να αναβαθμιστεί το έργο του.

Πηγή: http://www.eidisis.gr/topika-nea-toy-n-kilkis/to-nosokomeio-kilkis-blepei-me-aisiodoksia-to-mellon.html#gallery-M129

Νέα μαγειρία στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Δελτίο τύπου Νοσοκομείου Κιλκίς

Κιλκίς Μετά την επιτυχή μετεγκατάσταση των χειρουργείων στην νέα χειρουργική πτέρυγα του Νοσοκομείου μας σειρά έχουν τώρα τα μαγειρεία. Εδώ και μια δεκαετία περίπου το Νοσοκομείο μας, λόγω έλλειψης της αντίστοιχης μηχανολογικής υποδομής, εκτελεί τις ήδη από έτη συναφθείσες συμβάσεις με εξωτερικό συνεργάτη ( catering) έτσι ώστε να σιτίζει τόσο τους ασθενείς όσο και το εφημερεύον προσωπικό.
Η διοίκηση και το προσωπικό εδώ και αρκετό καιρό ξεκίνησαν μια προσπάθεια με σκοπό, πολύ σύντομα, να ξαναλειτουργήσουν, υπερσύγχρονα πλέον, τα μαγειρεία του Νοσοκομείου. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι – κυρίως από Ευρωπαϊκά προγράμματα- και πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι εντός των προσεχών ημερών το Νοσοκομείο μας παραλαμβάνει δεκάδες υπερσύγχρονες συσκευές και εξοπλισμό μαγειρείων ώστε άμεσα να ξεκινήσει η προετοιμασία των γευμάτων από το δικό μας προσωπικό στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους μας.

Η ωφέλεια η οποία θα προκύψει τόσο για το Νοσοκομείο μας όσο κυρίως για τους ασθενείς μας θα είναι σημαντική και ουσιαστική καθώς θα εξοικονομηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (εκτιμώνται περί τα 250 με 300 χιλ. ευρώ), θα αυξηθεί η ευελιξία της επιλογής των γευμάτων, θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρασκευασμάτων, η αγορά των πρώτων υλών θα γίνεται πλέον από τοπικούς προμηθευτές και επιπλέον θα αξιοποιηθεί πλήρως το δικό μας προσωπικό το οποίο τα τελευταία έτη απασχολείτο σε αλλότριες επικουρικές διαδικασίες.

Πηγή: http://gnomikilkis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_19.html

Η Γ' Πτέρυγα του Νοσοκομείου Κιλκίς είναι πραγματικότητα

Αναμένεται η δραστική αναβάθμιση της παροχής των υπηρεσιών υγείας

«Αγωνιζόμαστε να διατηρήσουμε το ΕΣΥ, να διαμορφώσουμε την πρωτοβάθμια υγεία και να διατυπώσουμε νέους θεσμούς, όπως το εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εγκαινίασε τη νέα - τρίτη - πτέρυγα του νοσοκομείου Κιλκίς, το απόγευμα της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου 2014.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε μια απλή εκδήλωση ενώ τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανούηλ, ο οποίος είχε και ολιγόλεπτη συζήτηση με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
«Έχουμε περάσει πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια κι έχει μεγάλη σημασία τώρα που βγαίνουμε από την κρίση να λειτουργούν όλες οι εγγυήσεις της κοινωνικής συνοχής, σε αξιοπρεπές και αποτελεσματικό επίπεδο», είπε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε: «Όλοι κατηγορούν το κράτος για τα πάντα, αλλά, ταυτόχρονα, όλοι περιμένουν από το κράτος τα πάντα, τα πιο δύσκολα και πιο πολύπλοκα. Πρέπει να φτιάξουμε ένα άλλο κράτος, ένα κανονικό κράτος που λειτουργεί και αναπτυξιακά και με κοινωνική ευαισθησία».

Συνεχάρη όσους βοήθησαν για να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του νοσοκομείου και σημείωσε ότι το Κιλκίς νιώθει ότι η πολιτεία το προσέχει, ενισχύοντας τον σκληρό πυρήνα του κοινωνικού κράτους που είναι το ΕΣΥ.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γιώργος Γεωργαντάς, είπε ότι το κτίριο ήταν έτοιμο εδώ και χρόνια, αλλά η πτέρυγα δεν λειτουργούσε διότι δεν υπήρχε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. Τον τελευταίο χρόνο έγιναν μεγάλες προσπάθειες από το υπουργείο Υγείας και εξασφαλίστηκε ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός. «Να σιωπήσουν όσοι έλεγαν ότι το νοσοκομείο του Κιλκίς θα κλείσει. Δεν θα κλείσει το νοσοκομείο», παρατήρησε ο υφυπουργός και συνεχάρη το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό – τεχνικό προσωπικό για τον αγώνα του να διατηρεί υψηλές υπηρεσίες παροχής υγείας.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης μίλησε για το «πλεόνασμα ψυχής» των εργαζομένων σε αυτό και τόνισε πως στη νέα πτέρυγα λειτουργούν ο σταθμός αιμοδοσίας, το τεχνητό νεφρό, η μονάδα αποστείρωσης, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για τη λειτουργία μονάδας εντατικής θεραπείας.

Παρών στα εγκαίνια ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος, ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παύλος Θωμαίδης, ο Αντιδήμαρχος Υγείας Παιονίας Ιωάννης Αλίρης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς Ιωάννης Τσογγίδης, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κιλκίς Ελένη Αναστασιάδου, οι πρώην Βουλευτές Γιώργος Φραγγίδης και Θόδωρος Πασσαλίδης, εκπρόσωποι φορέων κ.α.

         
Πηγή: http://www.kilkis-press.gr/page/i-g-pteryga-toy-nosokomeioy-kilkis-einai-pragmatikotita-foto#sthash.7if1D7RJ.dpuf
Παρουσίαση νέας χειρουργικής αίθουσας και αίθουσας ανάνηψης στην Τρίτη Πτέρυγα του Γ.Ν. Κιλκίς.

Ενώ η παραλαβή του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνεχίζεται από το Γ.Ν. Κιλκίς, την εβδομάδα που μας πέρασε, εξοπλίστηκαν πλήρως τόσο τα χειρουργεία όσο και τα τμήματα ανάνηψης στην νέα Τρίτη Πτέρυγα του Νοσοκομείου μας.
Χειρουργικοί προβολείς τύπου LED’s, υπερσύγχρονες τράπεζες ανάνηψης, μόνιτορ και διαθερμίες, όλα, κορυφαίων Ευρωπαϊκών οίκων κατασκευής, εγκαταστάθηκαν πλέον στις καινούργιες χειρουργικές αίθουσες, και εντός των προσεχών ημερών θα τεθούν και επίσημα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

Δεν θα αποτελούσε υπερβολή εάν σημειώναμε ότι τα νέα χειρουργεία του Νοσοκομείου μας αποτελούν υπόδειγμα στον Ελληνικό νοσοκομειακό χώρο, μια που το μεγαλύτερο τμήμα αυτού του υπερσύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, τοποθετείται για πρώτη φορά σε ελληνικό νοσηλευτικό ίδρυμα, στο Νοσοκομείο της πόλης μας. Έτσι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που στελεχώνουν το ίδρυμα της πόλης μας θα έχουν στα χέρια τους τον πλέον επαρκή εξοπλισμό αυξάνοντας κάθετα το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας καθώς ο νέος αυτός εξοπλισμός θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αναβάθμιση και στην παροχή αποτελεσματικότερης ιατρικής φροντίδας.

Η διοίκηση, οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του Γ. Ν. Κιλκίς αναγνωρίζοντας τη σημασία και το ρόλο των μονάδων υγείας του Νομού μας, αξιοποιούν κάθε διαθέσιμο πόρο ώστε να υλοποιούνται έργα στο νοσοκομείο, με αποκλειστικό γνώμονα την επιτέλεση του σκοπού του που δεν είναι άλλος από την προστασία και τη βελτίωση των συνθηκών υγείας των συμπολιτών μας.

Πηγή: http://gnomikilkis.blogspot.gr/2014/11/blog-post_578.html

Εθελοντική αιμοδοσία 2015
O Θεολόγος Ζώτος και η μικρή Γεωργία-Χριστίνα Αναστασιαδου στα διαφημιστικά της Εθελοντικής Αιμοδοσίας 2015!

 

αιμ1

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος τα γυρίσματα των διαφημιστικών της Eθελοντικής Aιμοδοσίας 2015 με τη στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου υγειάς και κοινωνικών ασφαλίσεων. Για πρώτη φορά φέτος τα γυρίσματα, πραγματοποιήθηκαν στο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς μετά από ειδική άδεια της διοικήσεως, αποτελώντας μια «έξυπνη» κίνηση που θα προβάλει το νομό και το νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης μας σε τοπικό και Πανελλήνιο επίπεδο. Όλοι οι συντελεστές παρέμειναν πιστοί στο καθήκον που τους ανατέθηκε αποδεικνύοντας εμπράκτως πως ο εθελοντισμός είναι ζήτημα ψυχής και όχι ρουτίνα! Ο Θεολόγος και η μικρή Γεωργία-Χριστίνα με επαγγελματισμό και συνέπεια μας απέδειξαν σήμερα πως η πόλη του Κιλκίς είναι μια πόλη που έχει να ‘’δώσει’’ πολλά! Τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, τα γυρίσματα των διαφημιστικών είναι ο προάγγελος για την καθιερωμένη πλέον αιμοδοσία του Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στις 8 του Μάη στη πλατεία Ειρήνης, που στέφεται με απόλυτη επιτυχία με μεγάλη συμμετοχή αιμοδοτών! 


Το παρόν έδωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Κιλκίς κ. Ανθρακίδης Θέμης καθώς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του σταθμού αιμοδοσίας.

Δε θα μπορούσε φυσικά να μη γίνει αναφορά και στους συντελεστές που δεν είναι άλλοι από τους Καλλιντέρη Ευστάθιο, Χατζηπαναγου Σωτηρία(SOTIE ),Τσιτάκη Αθανάσιο, Βασιλειάδη Επαμεινώνδα (Πάμης), Παυλίδου Σοφία και Αμαλία Διαλλινά οι οποίοι αποδέχτηκαν με χαρά την πρόταση και προσέφεραν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα που θα δούμε όλοι την ερχόμενη εβδομάδα στις οθόνες μας.

 

aim2

 

aim3

 

aim4

 

aim5

Πηγή: http://gnomikilkis.blogspot.gr/2015/03/o-2015.html?spref=fb

Ονοματοδοσία Μονάδας τεχνητού Νεφρού του Γ.Ν. Κιλκίς

«Πτέρυγα Παράσχου Κουκούδη» ονομάστηκε η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Κιλκίς

διμ5

 

Για να δείτε το σχετικό βίντεο παρακαλώ πιέστε εδώ.

Πηγή: http://gnomikilkis.blogspot.gr/2015/02/blog-post_470.html

Το φυλλάδιο του έργου
Για να κατεβάσετε το φυλλάδιο του έργου πιέστε εδώ.
Η αφίσα του έργου

Για να κατεβάσετε την αφίσα του έργου πιέστε εδώ.

Άρθρο για το έργο στην εφημερίδα Πρωινή στις 27.02.2015

Άρθρο για το έργο στην εφημερίδα Πρωινή στις 06.03.2015

Άρθρο για το έργο στην εφημερίδα Ειδήσεις στις 11.03.2015
Άρθρο για το έργο στην εφημερίδα Πρωινή στις 12.03.2015
Άρθρο για το έργο στην εφημερίδα Ειδήσεις στις 18.03.2015
 
"Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτή την ιστοσελίδα δεν είναι απαραίτητο ότι αντικατροπτίζουν απόψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμμετεχουσών χωρών και της Αναθέτουσας Αρχής." line “The views expressed in this publication do not necessarily reflect the views of the European Union, the participating countries and the Managing Authority”